duminică, 22 mai 2011

Neymar Da Silva - Rising star


Neymar sa Silva Santos Junior (numele complet) s-a nascut pe 5 februarie 1992 in Mogi Das Cruzes, in Brazilia. In Brazilia e cunoscut simplu, ca Neymar, iar lumea care il cunoaste dupa videoclipurile senzationale de pe YouTube il stiu ca Neymar da Silva :-?. Joaca ca atacant pentru echipa sa de club, Santos (din Brazilia), dar si pentru nationala Braziliei, in ambele echipe fiind purtatorul tricoului cu numarul 11. Cu Santos a castigat Cupa Braziliei in 2010, dar si Campionatul Braziliei (Paulista) in 2010 si 2011. Individual, el a castigat numeroase premii cum ar fi:
-2009: Cel mai bun tanar jucator din Campionatul Braziliei;
-2010: Cel mai bun atacant al Campionatului Braziliei, Cel mai bun jucator al Campionatului Braziliei, Premiul Arthur Friedenreich, Gheata de Aur pentru cele mai multe goluri inscrise in toate competitile din Brazilia, Balonul de Argint pentru cel mai bun atacant din Brazilia, Cel mai bun marcator din Cupa Braziliei
-2011: Cel mai bun atacant al Campionatului Braziliei, Cel mai bun jucator al Campionatului Braziliei (nu, n-am incurcat cu anul 2010, numai ca a castigat toate premile astea in 2 ani consecutiv...), Cel mai bun marcator din Campionatul Sud American de tineret, iar majoritatea premilor se acorda la sfarsitul anului... deci pana in decembrie, o sa se mai adauge multe alte premii.
Neymar da Silva nu este doar un jucator la moda in Brazilia, este un vis pentru toate marile echipe europene, cum ar fi Real Madrid, Barcelona, AC Milan, Chelsea, Juventus s.a. Juventus a facut o oferta de 30 de milioane de euro iar Chelsea una de 34 de milioane de euro, ambele fiind refuzate de presedintele clubului Santos. Real Madrid, Barca si alte echipe asteapta perioada de transferuri din vara pentru a face oferte concrete clubului brazilian dar au sanse mici, atata timp cat bossu celor de la santos e un boschetar gen Mititelu care vrea ca jucatorul lui (de parca el l-a fatat si il tine in sclavie, in loc sa se gandeasca la binele lui, ca o mutare la o echipa ca Real Madrid, langa un jucator ca Ronaldo, i-ar fi mult mai benefica tanarului jucator) sa o ia pe urmele lui Pele si sa faca performante internationale chiar din Brazilia... Acestea fiind spuse, parerea mea e ca Neymar da Silva este urmatorul Cristiano Ronaldo, poate chiar mai bun. Este un adevarat talent ce merita toate aprecierile si super-ofertele care ii sunt aduse, dar ca sa intelegeti mai bine despre ce e vorba va las in compania urmatorului videoclip (scuzati calitatea sunetului)... Byeeee, Hala Madriid !

Un comentariu:

  1. Salut Radu..si eu sunt fan Madrid la fel k tn dar nu prea sunt de acord cu comparatia asta cu C.Ronaldo sau cu Messi..nu stiu dak Neymar va ajunge vreodata la valoarea lor..trebuie sa vina in Europa sa demonstreze dar tare imi e frica sa nu ajunga un Robinho 2..Cristiano la 20 de ani pe care ii are acum Neymar facea furori in premier league sa nu mai zic de Messi care la 20 de ani dadea intr-un meci 3 goluri in poarta Realului dupa ce umilea fundasii..o sa vedem pe viitor.

    RăspundețiȘtergere